Amsterdam tourist guide for tips and tickets

De hoofdstad van Nederland biedt tal van mogelijkheden voor een city trip of een weekend er tussen uit.

Bent u, als Nederlander al, eens in één van de vele musea geweest? Van Gogh Museum, Rijksmuseum of het Anne Frank Huis zijn populaire bezienswaardigheden. U kunt dat prima combineren met de winkelmogelijkheden die Amsterdam biedt, van de beroemde P.C. hoofdstraat tot het Magna Plaza op de Dam.

Wist u dat Amsterdam meer bruggen heeft dan Venetië? Kom er achter tijdens een rondvaart door de grachten waar u onderweg de mooiste historische gebouwen passeert. Bent u liever sportief bezig, huur dan een fiets of volg een van de vele wandelingen als: Jordaanwandeling of de beroemde wallenwandeling.

Ook ’s avonds en ’s nachts leeft Amsterdam. Of je nu heerlijk wilt dineren in een restaurant, naar de bioscoop, het casino of het theater wilt gaan met je partner of dat je met je vrienden wilt gaan swingen in één van de trendy clubs, cafés of discotheken. Alles is mogelijk in onze hoofdstad.

Uitgaan tot diep in de nacht? Ook biedt Amsterdam tal van overnachtingsmogelijkheden, van een goedkoop hotel tot een luxe 5-sterren hotel.

Het beste kunt u met het openbaar vervoer naar Amsterdam komen. Liever met de auto? Bij de Amsterdam Arena kunt u uw auto neerzetten voor een dagtarief van € 5,- (inclusief een retour met de metro naar het centrum).

Yoga Amsterdam

Yoga Amsterdam Bijna overal ter wereld heeft yoga een grote vlucht genomen, en Amsterdam is daarop geen uitzondering. Yogastudio’s zijn er als paddestoelen uit de grond geschoten de laatste paar jaar. En er is voor elk wat wils. Yoga kan een geweldige manier om fit te blijven en te verjongen. Maar ook om even flink te relaxen na, of zelfs voor, een drukke werkdag. In Amsterdam vindt je vele vormen van yoga, van zwangerschaps- en kinder- tot mannenyoga, en van fysiek tot meer spiritueel gerichte vormen. Er is yoga die ziektes kan helen, en yoga die gezonde mensen helpt gezond te blijven.