Amsterdam tourist guide for tips and tickets

Amsterdam je eno najčudovitejših majhnih mest na svetu. Od njegovih kanalov do svetovno znanih muzejev in zgodovinskih znamenitosti je eno najbolj romantičnih in najlepših evropskih mest.

Je tudi mesto tolerance in raznolikosti. Ima vse prednosti velikega mesta: kulturo, zabavo, raznolike restavracije, dober transport, pa vendar je relativno majhno, tiho in z zelo malo cestnega prometa; zahvala za to gre mestnim kanalom. V Amsterdamu niste nikoli daleč stran od svojega cilja.

Glavne turistične znamenitosti so muzeji. Gotovo ste že slišali za Rijksmuseum, Stedelijk Museum ali Van Goghov muzej, vendar je to le kapljica v malo morje petdesetih muzejev Amsterdama, ki vsako leto privabijo milijone turistov. Veliko je manjših presenečenj v mestu, nedvomno pa vsi veste za židovsko deklico Ano Frank, katere hiša stoji v nizozemski prestolnici.

Sprva se zdi, da je mesto obstalo v sedemnajstem stoletju, ki je znano kot zlato obdobje nizozemske kulture. Mesto je veliko, a majhno - polno skritih kotičkov. Če imate priložnost, se sprehodite peš po mestu in si oglejte ozke holandske hiše in plavajoče domove prebivalcev. Najbolje pa bo, da se opogumite in najamete kolo ter si Amsterdam ogledate z vidika kraljev ulic!

Coffeeshopi

Coffee Shops AmsterdamCoffeeshopi imajo na Nizozemskem dovoljenje za prodajo manjših količin marihuane in sledijo strogim pravilom in plačujejo tudi davke. Vsekakor prodaja ni dovoljena osebam, mlajšim od 18 let in noben kupec ne more kupiti količine, večje od 5 g. Težke droge so strogo prepovedane. Oglejte si fotografije coffeeshopov.