Amsterdam tourist guide for tips and tickets

Amsterdam är en av de mindre fast samtidigt större, Europeiska huvudstäderna. Med sina världskända kanaler, museum och historiska platser, tillhör Amsterdam en av dem mest romantiska och vackraste städerna i Europa.

Amsterdam är staden där tolerans och mångfald går hand i hand. Staden erbjuder allt du kan önska dig av en storstad, såsom kultur, historia, underhållning, shopping, och ett utmärkt transportnät med tåg, spårvagn, metro och bussar.

Tack vare alla stora kanaler som kringlar runt staden, så har man lyckats hålla nere biltrafiken i innerstan, vilket gör att Amsterdam känns lugnt och tryggt att utforska på egen hand, antingen till fots eller med cykel (finns att hyra här). I Amsterdam är din destination aldrig långt borta. Här nedan listar vi aktiviteter som ger dig en bra överblick över staden.

Amsterdams sevärdheter:

Museum är Amsterdams i huvudsak största attraktion. Till dem mest kända tillhör Rijksmuseum (riksmuseumet), Van Gogh Museum, Stedelijk Museum (stadsmuseumet), och sist men inte minst, Anne Franks hus. Amsterdam har över 50 museum som tillsammans lockar miljontals besökare varje år.

Coffeeshops

Holland är även känt för sina 'Coffeeshops' där man lagligt kan köpa en mindre mängd Cannabis till ett maximum av 5 gram per person. Försäljningen av Cannabis i Coffeshops är strikt reglerad och beskattad. Cannabis säljs endast till personer över 18 år och vid besök av en Coffeeshop bör man vara beredd på att visa giltig legitimation. Alla andra droger, sk. 'hard drugs', är strängt förbjudna Foton av olika Coffeeshops.

Hotell i Amsterdam

Vår Hotellguide erbjuder en enkel manövererad reservationsservice för tillgängliga Hotell i Amsterdam. Vårt online urval består av 1300 olika slags boende, allt från Hotell och lägenheter till vandrarhem och youth hostels, vilka alla går att boka online. Inga kostnader och ingen förskottsbetalning tillkommer. Alltså är vår service helt gratis! Vår Hotell reservation är öppen dygnet runt. Välkommen!