Amsterdam tourist guide for tips and tickets

Amsterdam on yksi upeimmista kaupungeista maailmassa. Se on tunnettu kaupunkia kiertävistä kanavistaan museoistaan sekä historiallisista nähtävyyksistään. Amsterdam on myös yksi kauneimmista ja romanttisimmista kaupungeista Euroopassa.

Amsterdam on suvaitsevaisuuden kaupunki jossa on kaikki suurkaupungin edut kuten laaja kulttuuritarjonta, mielenkiintoinen historia, laaja viihdetarjonta, sekä hyvä julkinenliikenne. Asukasluvultaan ja pinta-alaltaan Amsterdam ei kuitenkaan ole niin suuri ja tämän ansiosta se onkin joskus jopa hiljainen sekä liikenteeltään rauhallinen kaupunki. Amsterdamissa määränpää ei ole koskaan kaukana.

Amsterdam lukuina:

Asukasluku: 820,500
Aikavyöhyke: CET (UTC +1 tunti)
Suuntanumero soitettaessa: +20
Maannimi: Alankomaat - Koninkrijk der Nederlanden (Yleisempi nimitys Hollanti)

Amsterdamin nähtävyydet:

Amsterdam on kuuluisa museoistaan. Tunnetuimpia museoita ovat Rijksmuseum, Van Gogh Museum ja Stedelijk Museum, mutta niitä on paljon enemmän. Amsterdamissa on yli viisikymmentä museota joissa käy miljoonia kävijöitä vuosittain.

Kannabiskahvilat

Coffeeshops AmsterdamKannabiskahvilat ovat yksi Alankomaiden erikoisuuksista. Niiden sallitaan myydä pieniä määriä kannabista ja ne ovat tiukasti valvottuja sekä verotettuja. Säännöksiin kuuluu muunmoassa se että 18vuoden ikäräjaa on noudatettava tarkasti ja kellekkään asiakkaalle ei saa myydä yli 5 grammaa kannabista. Kovat huumeet ovat jyrkästi kiellettyjä.